Om Gi bort dagen

Gi bort dagen er en profesjonell rådgiver som hjelper bedrifter med å ta aktivt samfunnsansvar. Vi har siden 2012 opparbeidet oss unik kompetanse på hvordan bedrifter kan få større effekt av sitt samfunnsansvar. Vår erfaring er at nøkkelen er å engasjere de ansatte i handling. Vi har et unikt samarbeid med frivillige organisasjoner, sosiale entreprenører og andre aktører som viser omsorg over hele landet.

 

Historien bak Gi bort dagen

En dag til overs og et ønske om å hjelpe – slik startet historien om Gi bort dagen i 2012. Engasjert Byrå i Trondheim så på kalenderen at de hadde en ekstra dag, skuddårsdagen 29. februar. En dag som kom i tillegg til alle de andre 365 dagene. En dag de ønsket å gi bort til noen som trengte den mer enn dem selv.

Men hvorfor stoppe med sin egen bedrift, når man kunne oppfordre andre til å gjøre det samme? Budskapet mot andre bedrifter var krystallklart; Gi bort dagen! Mange tok oppfordringen, og 29. februar 2012 var det over 50 bedrifter som stilte opp for frivillige aktører flere plasser i landet og man fikk hjulpet hundrevis av mennesker.

Frivillighet og giverglede gjennom hele året

Siden den gang har organisasjonen tatt steget videre fra skuddårsdagen, og Gi bort dagen er nå et tilbud til bedrifter og frivillige året rundt. Sammen setter vi frivillighet og giverglede i system, og gjør samfunnet litt bedre!

I mai 2015 sto gründeren av Gi bort dagen, Marianne Danielsen, på scenen på TEDxTrondheim og presenterte ideen bak konseptet.