GI BORT DAGEN HISTORIER:

NTNU arrangerer Fretex innsamling

I anledning Gi bort dagen i 2015 arrangerte to studenter ved NTNU, Anna og Benedicte, en Fretexinnsamling på NTNU-campusene Dragvoll og Gløshaugen. Gjennom praksisperioden deres på Engasjert Byrå jobbet studentene blant annet med å få til dette arrangementet, ved å få sponset markedsmateriell, få til et samarbeid med NTNU, skaffe frivillige og det andre som måtte til før gjennomføringen. De syns det var spennende å få lov til å følge sin egen idé fra start til slutt.

Selve innsamlingen ble en stor suksess ifølge studentene selv. Det var over 80 studenter og ansatte på NTNU som ga bort alt fra ski og møbler til sko og klær. Innsamlingen på NTNU ble større enn forventet, og de fleste kom med mer enn én eske med ting. De håper Fretex drar stor nytte av det alle giverne kom med på denne dagen.

– Dette var en veldig morsom opplevelse, aller mest på grunn av all givergleden vi fikk oppleve, uttaler Anna og Benedicte. De forteller at flere studenter og ansatte kom med positive tilbakemeldinger, og spurte om det ville komme flere lignede arrangementer til NTNU. Siden interessen var så stor, håper studentene at dette konseptet kan videreføres til neste år.

– Studenter og ansatte syntes det var fantastisk å kunne ta med ting de ikke lenger trenger til skolen, i stedet for å lokalisere en Fretexbutikk. En giver ønsket seg dette én gang i måneden. Dette må vi få til flere ganger, uttaler de to engasjerte jentene. For å promotere konseptet, utviklet de en konkurranse hvor en av de heldige giverne kunne vinne en coaching time av Tove Johnsen, som selv gav bort denne i Gi bort dagens ånd. Vi har trukket en heldig vinner, og håper at denne koblingen gjennomføres.

– Vi håper alle at NTNU engasjerer seg enda mer til neste år. Samarbeidet må sies å ha potensiale og så håper vi at flere universiteter og høyskoler tar utfordringen og arrangerer sin egen Gi bort dag neste år, avslutter Anna og Benedicte.

Konseptet for samarbeidet mellom Gi bort dagen, Fretex og NTNU var veldig enkel. Dette bilde illustrerer det på en god måte.

Les mer om NTNU og Fretex.

 

Foto av NTNU: Mentz Indergaard, NTNU Info