GI BORT DAGEN HISTORIER:

Hagearbeid for en god sak

Elevene ved Service og samferdsel klare til arbeid ved Ranheim helse-og velferdssenter.

Luking av bedd og klipping av busker er ikke favoritt-aktiviteten til elevene fra Charlottenlund videregående og linja Service og samferdsel, men de stiller gjerne opp for å glede andre.

– Det hadde ikke vært så gøy om det ikke hadde vært for en god sak, sier Anne Celine Berg.

Miljøarbeider Mariann Sjåstad og elev Bendik Hornslien i full gang med klipping av busker ved Ranheim helse-og velferdssenter.

 

Koselig

Hun er elev ved linja for Service og Samferdsel ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim. I begynnelsen av juni stilte hun og klassekameratene hennes opp og gjorde hagearbeid ved Ranheim helse- og velferdssenter.

-Vi har ikke så mye annet å gjøre på slutten av skoleåret, og da er det koselig å kunne bruke tida vi har tilovers her og bidra til at beboerne får en fin hage å være i, sier Malin Vilvang.

Informasjonsansvarlig ved Charlottenlund videregående skole Lars Bugge Aarset og avdelingsleder ved Ranheim helse-og velferdssenter Ingunn Stokke Hagstrøm.

Prioriteringer

Avdelingsleder ved Ranheim helse- og velferdssenter Ingunn Stokke Hagstrøm forteller at de ikke har ressursene til å prioritere hagestell og blomster.

-Vi må prioritere pasientene, og har ikke tid eller penger til å gjøre dette arbeidet. Derfor er det veldig flott at disse elevene ville komme og hjelpe oss med å gjøre det fint for beboerne våre.

Gi bort dagen

Lars Bugge Aarset er informasjonsansvarlig og lektor i markedsføring ved Charlottenlund videregående. Han har samarbeidet med Gi bort dagen flere ganger og involvert elevene ved skolen i frivillig arbeid.

-Byggfag har blant annet vært med og hjulpet Barnas Stasjon.

Han er opptatt av å fylle hullene i timeplanen på slutten av året.

– Jeg synes det er viktig å fylle tiden elevene har til overs på slutten av skoleåret med noe nyttig. Derfor tok jeg kontakt med Gi bort dagen for å høre om det var noe vi kunne bidra med.

Ekra gartneri og gartner Geir Edvardsen ga bort fem kasser med blomster til Ranheim helse-og velferdssenter.

Ekra Gartneri

På Leinstrand utenfor Trondheim ligger Ekra Gartneri. De ville gjerne være med å bidra til at dagen ble best mulig for Ranheim helse- og velferdssenter. Gartner Geir Edvardsen fylte hele fem kasser med blomster, som ble plantet i bedd og krukker denne dagen.

Elev Malin Alice Wanvik planter her noen av blomstene Ekra gartneri ga bort.

-Vi er gjerne med og bidrar til at hagen blir fin, sier gartner Geir Edvardsen.