GI BORT DAGEN HISTORIER:

Barnas Stasjon – første mottakeren til Gi bort dagen

I midten av januar 2012 satt Marianne Danielsen på kontoret sitt i Engasjert Byrå på Solsiden i Trondheim og skulle planlegge aktiviteter for å nå budsjettene for januar og februar. Det var da hun så det. 2012 var skuddår og hun hadde ikke regnet med den 29. februar som en del av budsjettet. Den neste tanken som kom ned i hodet hennes var: ”hvis vi ikke har regnet med denne dagen, så trenger vi den heller ikke. Kanskje vi skal gi den bort?”

 

Hun samlet sine 10 kolleger og spurte dem om de var enige i at vi skulle gi bort skuddårsdagen til noen som trengte den mer enn dem selv. De ble enige om at de måtte finne en ukjent (på ingen måte opplagt) bedrift eller organisasjon som kunne ha glede av deres kompetanse og dem som medmennesker på skuddårsdagen.

Men hvordan finner man noen de ikke vet hvem er? Etter litt research fikk de vite om Barnas Stasjon, et åpent hus for småbarnsfamilier med psykiske og/eller rusrelaterte vansker. Marianne fikk til et møte med Barnas Stasjon og forklarte for dem at de var 10 ansatte i Engasjert Byrå som ønsket å gi av dem selv på skuddårsdagen, og at Barnas Stasjon kunne velge om de ønsket deres kompetanse, deres armer og bein og deres hjerter. De kunne bidra med alt det de hadde.

Giverglede følt på kroppen

Når 29. februar kom startet de ansatte ved Engasjert Byrå dagen på Barnas Stasjon i den tro at de skulle ha en støttefunksjon i bakgrunnen den dagen. Slik ble det ikke, de ble en del av Barnas Stasjon – og de ble kjent med både barna og foreldrene. De laget lunsj og middag til alle brukerne, reparerte ødelagte møbler, spilte musikk og bød på sin kompetanse. Flere av de ansatte avsluttet dagen med å gråte, rørt over alt de hadde opplevd og all den takknemligheten som kom i form av ord og klemmer. Det gjorde noe med dem alle.

Her kan dere høre hva Gi bort dagen betyr for Barnas Stasjon.

Engasjert Byrå er i dag partner til Gi bort dagen.

Les mer om Barnas Stasjon og Engasjert Byrå.