#GivingTuesday er en dag for å gi – hvordan kan din bedrift delta

15. november 2018

Tirsdag 27. november 2018 er det #GivingTuesday. Da samles bedrifter, offentlig sektor og frivillige organisasjoner over hele verden for å oppmuntre til å gi og vise engasjement for hverandre. Nå ønsker vi å utfordre alle bedrifter i Norge til å bli med på dette, og her får du noen tips til hvordan din bedrift kan bli med på #GivingTuesday.

Giving Tuesday - Hvordan kan bedrifter delta

Her kommer 7 tips til hvordan din bedrift kan bli med på #GivingTuesday

1. Gi bort dine ansattes tid

Still opp på matservering, inviter dere selv på en gåtur eller kaffekos på et eldresenter, ta julevasken for noen som ikke kan gjøre det selv.

2. Gi bort bedriftens kompetanse

Inviter en organisasjon på besøk og sett av dagen til å hjelpe dem med de utfordringene de måtte ha. Her kan dere gjøre som Telia Norge som brukte sosiale medier til å gi bort en hel avdeling.

3. Gi bort ting

Kanskje har dere noen produkter som snart går ut på dato? En gammel kolleksjon, brukt PC-utstyr e.l som andre kan ha glede av.

4. Start en innsamling til Fretex

Vinteren er på vei, så hvorfor ikke oppfordre de ansatte til å donere gamle jakker, luer, votter, skjerf og andre varme plagg til en god sak? De klærne du ikke lenger bruker kan være til stor nytte for andre.

5. Støtt en god sak med en pengegave:

Her kan dere for eksempel engasjere deres ansatte og spørre dem om hvilken organisasjon de ønsker å støtte. Ta med deres innspill og gi en donasjon til en god sak den dagen.

6. Gi bort deres sosiale mediekanaler

Gi kontrollen til en organisasjon eller sak som dere støtter den dagen, og la deres kunder få vite at dere tar samfunnsansvar.

7. Feire det gode arbeidet dere allerede gjør

Sørg for at man på nettsiden deres kan lese om hvordan dere tar samfunnsansvar, og husk å linke opp til alle organisasjonene dere støtter! I boken «Hjelp» av Øyvind Kvalnes, kan vi lese at forskning viser at hjelpsomhet smitter! Dette gjør at hjelpere, slik som dere, har god grunn til å overvinne janteloven og motviljen mot å fortelle om hva deres bedrift gjør for å glede og hjelpe andre. Ved å dele deres erfaringer, kan dere inspirere og få andre til å gi!

Giving Tuesday

Hva vi kan hjelpe dere med

Hvis du ikke finner ut av hvem dere kan hjelpe på egenhånd, ta kontakt med oss i Gi bort dagen via e-post charlotte@gibortdagen.no, så hjelper vi dere med å finne gode aktiviteter!

Fortell oss gjerne om hva dere skal gjøre på Giving Tuesday, slik at vi kan heie på dere og dele gode initiativer. Husk også å bruke hashtaggene #givingtuesday #givingtuesdaynorge

Les mer om hvorfor hjelpsomhet smitter. 

Om Giving Tuesday Norge

På initiativ av Norges Innsamlingsråd, Nordic Screens og Puzzel ble Giving Tuesday igangsatt i Norge for første gang i 2017. Norges Innsamlingsråd er en bransjeorganisasjon i ideell sektor som iverksetter felles aktiviteter for sine medlemmer og fungerer i dag som nasjonal koordinator for Giving Tuesday. Les mer om Giving Tuesday Norge.