#GivingTuesday – en unik mulighet for din organisasjon

12. november 2018

Tirsdag 27. november 2018 er det #GivingTuesday, en internasjonal dag for å gi. Da samles frivillige organisasjoner, offentlige aktører og bedrifter sammen med millioner av mennesker over hele verden for å oppmuntre til å gi og vise engasjement for hverandre. Nå ønsker vi at så mange organisasjoner som mulig skal bli med på dette og her får du åtte konkrete tips på hvordan dere kan delta!

Giving Tuesday

1. Fortell hvordan man kan støtte dere

Mange lurer på hvordan de kan delta på Giving Tuesday – få dem til å støtte din organisasjon gjennom donasjoner, stille opp som frivillige, bli faste givere eller noe annet dere ønsker å løfte frem.

2. Synliggjør organisasjonen i sosiale medier

Bruk hashtaggen #givingtuesday og #givingtuesdaynorge, og sørg for at deres følgere og andre som støtter kampanjen får vite om deres organisasjon. Vær med og skap oppmerksomhet!

3. Lansering av julekampanje

Desember er like rundt hjørnet, så hvorfor ikke bruke Giving Tuesday til å lansere årets julekampanje? Sett fokus på deres gode sak og oppfordre andre til å følge med på det som kommer i desember, og ikke minst bidra.

4. Fortell om det gode dere gjør

Dette er en dag for å feire alt det flotte din organisasjon gjør for andre. Fortell om det, og gi andre et lite innblikk i hvordan dere jobber. Bruk gjerne dagen til å oppfordre andre til å bidra, forskning viser at hjelpsomhet smitter.

5. Spør en bedrift om støtte

Bruk dagen til å spørre om hjelp fra en lokal bedrift. De kan bidra med kunnskap og kompetanse, tid eller en donasjon. De kan fortelle sine kunder om organisasjonens arbeid eller invitere deg til å fortelle om hva dere jobber med.

6. Si takk

Sett pris på innsatsen og gi en takk til ansatte, frivillige, samarbeidspartnere, følgere og de som heier på dere gjennom året.

7. Inviter til åpent hus

Du kan åpne dørene og invitere inn alle de som er interessert i hva dere gjør, og bruk anledningen til å fortelle om hva dere jobber med nå. Dette kan du også gjøre virtuelt ved å holde et webinar, spørsmålsrunde eller i form av en direktesending i sosiale medier.

8. Engasjer flere frivillige

Oppfordre flere til å bli frivillige hos dere. Fortell om fordelene ved å engasjere seg og gjøre noe for andre. Sørg for at alle deres ledige oppdrag ligger ute på frivillig.no

Giving Tuesday

Hva vi kan hjelpe dere med

Hvis du ikke finner ut av hvordan dere kan delta på Giving Tuesday, ta kontakt med oss i Gi bort dagen via e-post charlotte@gibortdagen.no så hjelper vi dere med å finne gode aktiviteter!

Fortell oss gjerne om hva dere skal gjøre på Giving Tuesday, slik at vi kan heie på dere og dele gode initiativer. Husk også å bruke hashtaggene #givingtuesday #givingtuesdaynorge

Om Giving Tuesday Norge

På initiativ av Norges Innsamlingsråd, Nordic Screens og Puzzel ble Giving Tuesday igangsatt i Norge for første gang i 2017. Norges Innsamlingsråd er en bransjeorganisasjon i ideell sektor som iverksetter felles aktiviteter for sine medlemmer og fungerer i dag som nasjonal koordinator for Giving Tuesday. Les mer om Giving Tuesday her.