Med fantastisk frivillig innsats får vi til Gi bort dagen

Nyhet 1. februar 2016

Positiv energi, nye tanker og et stort hjerte for samfunnsanvar – det er hva vi har fått til Gi bort dagen nå som Nicholas Lund og Julianne Strand har begynt å jobbe som frivillige hos oss i Trondheim.

– Min erfaring er at folk er flinke til å jobbe frivillige mens de studerer, men det er vanlig å avslutte disse vervene når studietiden tar slutt, sier Nicholas Lund, prosjektleder i Gi bort dagen. Nicholas mener man fint kan fortsette med frivillig arbeid også etter at man har gått ut i arbeidslivet. Etter 23 verv på fire år ved NTNU har han ingen planer om å gi seg med frivillighet, til tross for at han nå har tredd ut i arbeidslivet.

– Næringslivet i Norge sitter på enorme mengder med ressurser. Raushet og givergleder er også ressurser! Tenker man langsiktig på det, så kan dette være en god måte å vise hva selskapet står for, det er en bra rekrutteringsmetode og ikke minst en fantastisk idéplattform hvis man legger til rette for det. Gi bort dagen hjelper til med å finne ut hvem du kan hjelpe, og det er derfor jeg synes det er sykt gøy å få lov til å være med. I tillegg til å være prosjektleder i Gi bort dagen jobber Nicholas til daglig som eventplanlegger, markedsfører, radiovert og tegner strekmenn om nordmenn.

I tillegg til Nicholas har vi fått med oss Julianne Strand. Ved siden av en deltidsjobb jobber hun i dag frivillig i Gi bort dagen og har som hovedoppgave å koble givere og mottakere. Julianne har tidligere gått entreprenørskap og bedriftsutvikling på Thora Storm videregående. Der var hun med å starte bedriften DinDeltid, og jobbet med å koble studenter med bedrifter og frivillige organisasjoner i Trondheim. Dette har gitt Julianne mye bra erfaring, og gull verdt nå som hun jobber med Gi bort dagen.

– Følelsen av å være med å hjelpe er uslåelig, spesielt når man kommer i kontakt med så mange herlige mennesker! Gi bort dagen er et fantastisk initiativ som jeg virkelig anbefaler alle å engasjere seg i. Vi kobler givere og mottakere, og her er det en win-win situasjon for begge parter. Det er ikke alltid det trenger å være så mye som skal til, for eksempel kan ansatte hos bedriften bli med på turer, lese høyt på et eldresenter eller hjelpe til med å pusse opp lokaler. Muligheten er uendelige. Det spiller ingen rolle om det er små eller store tiltak, det viktigste er at ditt bidrag skaper en forskjell. Jeg er sikker på at hver og en av oss har ressurser som kan være til gode for andre, og som setter spor hos de som får gleden av å motta, sier Julianne Strand.

Søker nye frivillige

Hvis du er interessert i å bidra som frivillig i Gi bort dagen så ta kontakt med maria@gibortdagen.no. Akkurat nå trenger vi 1-2 personer i Oslo/Akershus som kan jobbe mellom 4-8 timer per uke. Men det finnes muligheter over hele landet så bare ta kontakt.

Ønsker du å melde deg på til Gi bort dagen

På nettsiden vår kan dere melde dere på  

Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad!