Nye HiP-studenter på plass

Blogg 17. januar 2016

I tre uker fremover skal tre masterstudenter fra NTNU ut i praksis hos Gi bort dagen gjennom faget Humanister i praksis (HiP), der det handler om å få anvendt sin humanistiske fagkompetanse i arbeidslivet samt å utvikle evnen til å jobbe i tverrfaglige team. Her får studentene mulighet til å tilegne seg arbeidserfaring og utvide egne nettverk på tverrfaglig basis.

Årets HiP-studenter kommer fra nokså ulike fagbakgrunner, noe som danner grunnlag for et spennende samarbeid.

Jostein Bolås Brødreskift (24) studerer master i utøvende musikk med kontrabass som hovedinstrument. Jostein har i løpet av bacheloren og masteren i Trondheim fått mye arbeidserfaring som utøver innen det profesjonelle musikkmiljøet i byen. Med erfaring fra bl.a. Trondheim Symfoniorkester og Trondheimsolistene. Han er glad i all slags musikk, og spiller det meste av musikk. I tillegg til den klassiske musikken som studiet består av, spiller han i string-swingbandet U-swing. Drømmejobben til Jostein må være å kunne jobbe som frilansbassist hvor han får jobbet med mest mulig forskjellig musikk og med forskjellige musikere.

Lise Monsen (24) studerer master i filmvitenskap med bakgrunn i medievitenskap. Hun er født og oppvokst i Mo i Rana, men har hatt tilholdssted i Trondheim i overkant av fire år. Lise har rettet sitt hovedfokus mot hva mediene gjør med samfunnet og hva samfunnet gjør med media, og er særlig opptatt av feministisk film- og medieforskning. I tillegg til en over gjennomsnittlig interesse for film jobber hun i perioder frilans som grafisk designer. Spør du Lise om drømmejobben veksler hun mellom planer om en akademisk karriere og en kreativ i retning mediekommunikasjon og design.

Royer Solheim (30) studerer master i religionsvitenskap med fokus på samtidsreligion, og da spesielt New Age og konspirasjonskultur. Han kommer fra Sortland i Vesterålen, og flyttet til Trondheim i 2010. Interessen for konspirasjonsteorier kommer fra en rekke ulike kilder, inkludert både populærkultur og nyhetsbildet. På fritiden går mye av tiden til film, serier, musikk og spill. Av fremtidsplaner står en akademisk karriere høyt på ønskelisten, men det viktigste er å kunne benytte seg av kompetansen uansett hva fremtiden måtte bringe.

Skal fortelle gode historier!

Prosjektet de skal fokusere mest på under praksisperioden er å finne de gode historiene fra tidligere år: hvilke koblinger ble gjort? Hva var bra? Hvilke verdier sto i fokus? Hvilket utbytte fikk bidragsyterne og mottakerne? Dette skal de fordype seg i og finne de riktige kanalene for videreformidling. Hovedmålet er å kunne inspirere til flere koblinger i fremtiden!

Har du lyst til å bli intervjuet, send en e-post til hip@gibortdagen.no