Næringslivet får mulighet til bidra – vi arrangerer solidaritetsarrangement

Nyhet 3. september 2015

Mennesker flykter til Europa. De har ikke noe annet valg. For oss handler det om solidaritet, det handler om å forstå – og det handler om å hjelpe dem som trenger det.

Nå må vi gjøre noe sammen! Bli med å seminaret og gi et lite bidrag som kan hjelpe mange og vise at det nytter. Engasjert Byrå, Gi bort dagen og Redd Barna inviterer til Rause Relasjoner – et åpent møte i Trondheim 9. september kl 10-12 med to flyktninger som vil dele sine sterke historier med oss.

Anas Zarzar er journalist som flyktet fra Syria og har bodd i Åfjord i ett år. Hasan Hadi Abed Abed flyktet fra Kurdistan og har bodd i Åfjord og Ørland i flere år. Sammen med dem stiller ordfører i Åfjord, Vibeke Stjern, som ikke flykter fra noe, men utfordrer oss til å bry oss.

Redd Barna er til stede og vil gi oss konkrete eksempel på hvordan hver enkelt av oss kan bidra.

Katastrofer, krig, flukt, nød og fortvilelse møter oss i nyhetene hver eneste dag. Velger vi å lytte til budskapet, ser vi bildene, tar vi innover oss lidelsene og frykten?

Mange familier som nå befinner seg på de greske øyene Lesbos, Chios og Kos får ikke dekket grunnleggende behov som vann, mat og husly. I de overfylte leirene på øyene mangler 90 prosent av flyktningene husly og de sanitære forholdene er svært mangelfulle. Redd Barna er tilstede bidrar til å sikre at flyktningene får det aller mest nødvendige av førstehjelp, mat, klær, helsehjelp og hygieneartikler.

  • 215 kroner kan gi en flyktningfamilie på fem mat i en dag (inkluderer blant annet melk, brød og barnemat).
  • 400 kroner kan gi hygieneartikler til mor og barn (blant annet bleier, våtservietter, krem, såpe, sanitetsbind, shampo, tannbørste, tannkrem og solkrem).
  • 1000 kroner kan gi en familie på flukt utstyr til å skaffe seg husly, inkludert telt, lommelykt, batterier og en matte til å sove på.

Alle inntekter går uavkortet til REDD BARNA.

Et initiativ fra Engasjert Byrå, Redd Barna og Gi bort dagen.

Vis at du deltar ved å si «skal» her: https://www.facebook.com/events/439716189558456/

Påmelding til arrangementet skjer ved å kjøpe billetter på Hoopla

Bildet: Ayo (4) fra Nigeria får hjelp av Redd Barnas ansatte etter å ha flyktet den farlige veien over Middelhavet i åpen båt. Bilde ble tatt våren 2015. Redd Barna / Hedinn Halldorsson