Om Gi bort dagen

Gi bort dagen er en frivillig organisasjon som hjelper bedrifter å ta samfunnsansvar. Vi fungerer som et bindeledd mellom bedrifter og frivillige aktører. Gi bort dagen er en enkel løsning for bedrifter som gjerne vil hjelpe til, men ikke helt vet hvordan. Bedrifter kan enkelt melde fra at de ønsker å gi, sammen med dere finner vi ut hva dere kan bidra med i form av tid, kompetanse eller ting og så finner vi ut hvem dere skal hjelpe.

Gjennom Gi bort dagen hjelper vi frivillige organisasjoner, sosiale entreprenører og andre aktører som viser omsorg. Vi har et stort nettverk av mottakerorganisasjoner over hele landet.

Meld din organisasjons behov til oss for å gi eller å motta – og vi hjelper deg med å finne den riktige matchen. I mange tilfeller har givergleden vært med på å skape gode og varige relasjoner mellom giver og mottaker!

Bli med på Gi bort dagen og spre frivillighet og giverglede!

 

Historien bak Gi bort dagen

En dag til overs og et ønske om å hjelpe – slik startet historien om Gi bort dagen i 2012. Engasjert Byrå i Trondheim så på kalenderen at de hadde en ekstra dag, skuddårsdagen 29. februar. En dag som kom i tillegg til alle de andre 365 dagene. En dag de ønsket å gi bort til noen som trengte den mer enn dem selv.

Men hvorfor stoppe med sin egen bedrift, når man kunne oppfordre andre til å gjøre det samme? Budskapet mot andre bedrifter var krystallklart; Gi bort dagen! Mange tok oppfordringen, og 29. februar 2012 var det over 50 bedrifter som stilte opp for frivillige aktører flere plasser i landet og man fikk hjulpet hundrevis av mennesker.

Frivillighet og giverglede gjennom hele året

Siden den gang har organisasjonen tatt steget videre fra skuddårsdagen, og Gi bort dagen er nå et tilbud til bedrifter og frivillige året rundt. Sammen setter vi frivillighet og giverglede i system, og gjør samfunnet litt bedre!

I mai 2015 sto gründeren av Gi bort dagen, Marianne Danielsen, på scenen på TEDxTrondheim og presenterte ideen bak konseptet.