NYHETER

Julekalender ga sommergleder

Blogg 23. august 2017

Før jul var Gi bort dagen i kontakt med Forskerfabrikken som gjerne ville gi bort en gave til noen som trengte det. De ga oss i oppdrag å finne tre organisasjoner som kunne tenke seg en julekalender fylt med spennende og lærerike oppgaver for barn.

Lek og læring for store og små

En av de heldige mottakerne ble Barnas Stasjon i Kristiansand, som gjemte på kalenderen helt til det var dags for vennskapsuka deres i juni. Denne uka var 14 barn mellom 5-8 år samlet, og kalenderen utgjorde flere poster på programmet. Tilbakemeldingen fra Barnas Stasjon var at dette var ”bare så GØY”. Noen av oppgavene løste barna på egenhånd, mens andre fikk de hjelp med. De fikk blant annet trent kreativiteten med å leke og sette sammen byggebrikker. Alt i alt ble det en morsom og inspirerende dag for barna.

Om Barnas Stasjon

Barnas Stasjon er et tiltak for familier i sårbare livssituasjoner grunnet rus- og/ eller psykiske helseproblemer. Målgruppen er barn mellom 0-8 år, samt gravide. Barnas stasjon holder til i Oslo, Drammen, Trondheim, Fredrikstad, Hamar og Kristiansand, og består av både ansatte og frivillige. De tilbyr et trygt møtested for barnefamilier der barnets fysiske og psykiske helse, utvikling og velferd står i fokus. Les mer om Barnas Stasjon.

Om Forskerfabrikken

Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som arbeider for at flere barn og unge skal bli mer interessert i realfag, og bidra til at de forstår disse fagene bedre. De tilbyr mange kurs i forskning og matematikk, og ønsker at dette skal være en naturlig fritidsaktivitet for barn. Les mer om Forskerfabrikken.


Kan utfordringer og frustrasjon gi økt samhold?

Nyhet 30. juni 2017

Fangene på Fortet er en helt ny giver i Gi bort dagen, og de nølte ikke da vi spurte om de ønsket å hjelpe en frivillig organisasjon med en gratis opplevelse. Vi har stor pågang fra frivillige organisasjoner som er på jakt etter opplevelser for sine ansatte, frivillige og brukere. Derfor var det ekstra gøy at vi fikk med oss Fangene på Fortet på å spre giverglede. 

Mange husker konseptet til Fangene på Fortet fra TV-skjermene. Konseptet er bygget på at man skal jobbe sammen i team for å løse oppgaver i tøffe omgivelser. Man blir kjent med nye sider hos de andre man er på lag med, men også seg selv. Frustrasjon, utfordring og mestring er noe av det man møter i de ulike rommene. En slik aktivitet vil i de fleste tilfeller styrke samholdet i gruppen og man får en felles opplevelse man kan snakke lenge om.

Etter stor arbeidsinnsats er det på sin plass å feire

Young Sustainable Impact (YSI) tok kontakt med oss i Gi bort dagen. Innovasjonsdirektøren Didrik Strøhm ønsket å overraske det norske teamet etter deres ekstraordinære innsats, og det angrer han ikke på i dag. Vi i Gi bort dagen ønsket å finne en passende opplevelse for denne gjengen. For oss er det viktig at det skal bli en god match mellom giver og mottaker, hvilket vi fikk til også denne gangen.

Et besøk hos Fangene på Fortet gav de engasjerte ungdommene fra YSI inspirasjon og motivasjon til å jobbe videre med gode løsninger på FNs bærekraftsmål.

Ny giver sprer giverglede

“Når Gi bort dagen tok kontakt syntes vi det hørtes ut som en bra sak å inspirere unge frivillige med aktiviteter som bidrar til bedre samhold. For oss er det å ta samfunnsansvar viktig, vi er med på å gi bort opplevelsen av Fangene på Fortet til frivillige organisasjoner, vanskeligstilte og andre trengende i nærmiljøet hver måned” sier daglig leder Albert Buli i Fangene på Fortet.

Hvis du ønsker å delta på Gi bort dagen – meld deg på som giver eller mottaker

Om Fangene på Fortet

Fangene på Fortet er et aktivitetssenter inspirert av det populære TV-programmet fra TV3. Fangene på Fortet holder til i Oslo og passer både for familier, bedrifter og andre eventer med venner som bursdag og feiringer. I Nydalen kan alle, både små og store prøve seg i 45 ulike celler med utfordringer på forskjellige nivå. 

Les mer om Fangene på fortet

Om Young Sustainable Impact (YSI)

YSI er en organisasjon som er opprettet av ungdom for ungdom. I YSI får ungdom mulighet til å finne gode løsninger på FNs bærekraftsmål i det 21. århundre. Det var etter Paris-konferansen i 2015 at en gruppe norske ungdommer følte seg inspirert til å skape sitt eget konferanse- og innovasjonsprogram. Ett år senere hadde YSI team i fire land med representanter fra hele 25 land. Deres visjon er å bringe de beste unge entreprenørene sammen for å skape og implementere reelle løsninger på FNs bærekraftsmål.

Les mer om Young Sustainable Impact


Gi litt og få utrolig mye igjen!

Blogg 12. april 2017

Sissel Stoltenberg er en profesjonell coach som gjennom Gi bort dagen har fått mange positive opplevelser av giverglede. Det å dele av sin kompetanse med en frivillig organisasjon gir mange fordeler til både den som gir og den som mottar. I 2016 var det Røde Kors Bærum som fikk en workshop gjennom Gi bort dagen med temaet frivillighet og hvordan gjøre det beste ut av det.

Workshop for frivillige om frivillighet

“Jeg møtte en gjeng entusiastiske, energiske, åpne og generøse mennesker som satte stor pris på å få fokus på rollen sin som frivillig for å gjøre det beste ut av det. Jeg forstod at hvis du tilrettelegger godt, kan du som frivillig ha utrolig mange fordeler”, sier Sissel.

Gjennom workshopen lærte de frivillige at deres arbeid kan gi mange fordeler. Ikke bare er det samfunnsnyttig, du kan også knytte nettverk, styrke din egen lykkefølelse, det gir økt selvtillit og kan være godt for kropp og sinn. Med slike fordeler er det nesten rart at det ikke finnes flere frivillige. Kanskje kan det å gi av din tid til andre motvirke stress og angst, samtidig som du bidrar til et nyttig formål. Det er jo en helsegevinst som føles nesten like bra som å hjelpe noen som trenger det.

Om Bærum Røde Kors

Bærum Røde Kors har over 3 000 medlemmer, hvorav over 600 frivillige innenfor beredskap, hjelpekorpset, omsorgsaktiviteter og Røde Kors Ungdom. Arbeidet deres baserer seg på frivillig engasjement som organiseres for å kunne nå raskt og effektivt ut til mennesker som trenger hjelp.

Les mer om Bærum Røde Kors her

Om Sissel Stoltenberg

Sissel tilbyr skreddersydde og helhetlige løsninger for å styrke selvledelse, konkurransekraft, arbeidsglede og måloppnåelse.Sissel jobber med enkeltpersoner på alle nivå, ledere, tillitsvalgte, team/ledergrupper og de som trenger en ”pilot” til veivalg i livet eller i jobben. Noen trenger henne også som hjelp for å få til en balansert hverdag og sette viktige grenser for seg selv.

Les mer om Sissel her

Ønsker du å vite mer om frivillighet

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan din bedrift kan gi av sin tid, kompetanse eller ting til en frivillig organisasjon eller sosial entreprenør, ta kontakt med oss i Gi bort dagen og vi vil hjelpe dere med å finne en passende mottakerorganisasjon.

Hvis du ønsker å bidra som privatperson finnes det mange spennende oppdrag på frivillig.no

Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad!


Gi bort dagen tar steget videre i 2017

Nyhet 1. januar 2017

Gi bort dagen ble en realitet i januar 2012 og har gradvis utviklet seg til å bli en aktør og pådriver for å sette frivillighet og giverglede på agendaen. Nå skriver vi 2017 og vi har arrangert Gi bort dagen siden 2012 og påvirket tusenvis av mennesker. Det har vi fått til ved å mobilisere frivillige i næringslivet til å gjøre en forskjell i sitt nærmiljø. Nå tar vi steget videre med ny grafisk profil, ny nettside, strategiske partneravtaler og arbeid gjennom hele året med de gode koblingene.

Vi har nå gått gjennom en profesjonalisering gjennom å ha stiftet et ideelt AS, ansatt en daglig leder i Maria Peltokangas og fått på plass prosjektledere som skal bidra til å utvikle Gi bort dagen videre i 2017 og skape givende koblinger mellom givere og mottakere gjennom året vi nå er inne i.

I tillegg har vi fått videreutviklet design og logo av Engasjert Byrå i Trondheim og fått utviklet en helt ny nettside fra selskapet Doghouse i Trondheim. Vi er avhengige av aktører som Engasjert Byrå og Doghouse som gir av sin tid og kompetanse, for at vi skal kunne gjøre jobben vår.

I 2016 har jobbet med profesjonalisering av partneravtaler og har samarbeidet med Fretex Norge er en del av dette. Vi jobber også med flere strategiske partnere på mottakersiden. I tillegg er vi i dialog med partnere på giversiden, det vil si bedrifter i Norge som har lyst til å ta grep om egen satsing på samfunnsansvar og som har lyst til å løfte vår organisasjon og bidra til at vi blir sterkere og får mer gjennomslagskraft i 2017.

Vi drives av å gjøre en forskjell og se at jobben vi gjør bidrar til at mennesker i vårt eget samfunn får det bedre. Det er behov for oss, og dersom du også har lyst til å være med å forsterke jobben vi gjør, ta gjerne kontakt med oss. Vi jobber med å skape gode koblinger mellom bedrifter og frivillige organisasjoner, sosiale entreprenører og andre som viser omsorg gjennom hele året.

Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad! 


Nå kan du gjøre en forskjell – Gi bort dagen trenger deg

Nyhet 12. september 2016

Nå har du mulighet til å bidra med din kompetanse. Vi vil gjerne at du gir bort litt av tiden din til et godt formål.

Samfunnsansvar er i vinden som aldri før. Enkelte har holdt på i mange år med det å vise samfunnsansvar i tillegg til sin ordinære virksomhet. Andre begynner akkurat å få opp øynene for det å ta ansvar – det å bidra til noe større enn seg selv.

Gi bort dagen har allerede eksistert i fire år. Hele ideen bak går på å gi bort av sin tid, sin kompetanse eller ting til noen som trenger det. Utgangspunktet var å gi bort skuddårsdagen i 2012. Siden den gang har Gi bort dagen stått for hundrevis av koblinger mellom folk som ønsker å gi av tiden, kompetansen og ressursene sine, til noen som trenger det.

I dag står Gi bort dagen med en daglig leder og mange som jobber frivillig med å utvikle avtaler, koble givere og mottakere, organisere og kvalitetssikre gjennomføringen av ulike arrangement som organisasjonen står bak landet rundt.

Vi søker etter tre engasjert personer

– Nå trenger vi frivillige som vil være med å videreutvikle og profesjonalisere organisasjonen i en ledergruppe, sier daglig leder Maria Peltokangas.

– Vi trenger både en frivillig som kan ta økonomiansvar, én som kan ta IT-ansvar og én som kan jobbe med å inngå avtaler med strategiske givere og mottakere som del av ledergruppa. Muligheten er å få være med på å utvikle en unik organisasjon som gir andre mulighet til å bidra med samfunnsansvar.

Så hvem er det du ønsker at skal melde sin interesse – og hva kreves det?

– Jeg deler gjerne jobbsøkeannonsene med så mange som mulig, smiler Maria lurt. Det går på å få mennesker som har lyst til å bidra med sin spisskompetansen 3 til 5 timer i uka på frivillig basis. Se på jobbannonsen i linken under da, så kan det hende dette er noe som passer for akkurat deg.

Frivillig partneransvarlig

Frivillig økonomiansvarlig

Frivillig IT-ansvarlig

 

Den største glede man kan ha, er å gjøre andre glad!