Gi bort dagen 2015 er vel overstått

Nyhet 27. februar 2015

I går var det fjerde gangen Gi bort dagen ble arrangert. Prosjektet har vokst fra å være et lokalt prosjekt i Trondheim, til å nå ut til hele landet. I disse fire årene har vi hatt gleden av å spre frivillighet og giverglede gjennom over 600 koblinger mellom givere og mottakere som skaper gode og varige relasjoner. Ut på tur aldri sur.

Vi har i år igjen fått oppleve mye takknemlighet på både giver- og mottakersiden. Vi har fått med oss mange nye bedrifter som synes dette er en god måte for dem å vise samfunnsansvar på. Gjennom Gi bort dagen viser vi at terskelen er lav for bedriften å gjøre noe for andre. Mange givere har også tilpasset bidraget sitt for å legge best til rette for mottakerne. For eksempel øke antallet gaver, stille på dager som passer brukerne, tilrettelegge opplegget ihht brukernes behov.

Mange frivillige organisasjoner ønsker seg opplevelser for sine brukere. Her har vi i år fått til mange gode koblinger. For eksempel omvisninger på Nobels Fredssenter i Oslo, stand-up show i Trondheim og gratis frokoster og lunsjer over hele landet.

En annen måte å delta på i Gi bort dagen er gjennom å dele av sin kompetanse. Vi har fått koblet mange foredragsholdere med frivillige organisasjoner for å gi dem et faglig påfyll. I år ser vi også at de frivillige organisasjonene ønsker å gi noe tilbake til bedrifter og det håper vi at vi skal få til.

Flere coacher har i år ønsket å gi coaching til ledere i frivillige organisasjoner. Mange av disse lederne jobber hardt for andre, men tar seg verken tid eller råd til å fokusere på seg selv. De har ikke ens tenkt tanken mange ganger og er veldig takknemlige for denne muligheten de nå har fått.

Målsetningen nå er å gjøre Gi bort dagen til en bærekraftig bedrift slik at vi kan fortsette dette arbeidet gjennom hele året. Et initiativ vi snart vil lansere er Gi bort-seminar, dette vil være gratis seminar for ansatte i frivillige organisasjoner. Det første seminaret vil finne sted i Oslo 14. april.

Hvis du har blitt inspirert av arbeidet vi gjør og tenker at du ønsker å bidra med noe, så er det ikke for seint. Interessen for Gi bort dagen fortsetter og vi gir oss ikke helt ennå, bare denne uken har vi fått inn over 20 nye givere og mottakere. Vi vil derfor fortsette arbeidet med å koble givere og mottakere i mars.